Bu defter tam bir dolma kalem defteri. Paketini açmadan bile bunu size söyleyebilirim. Çünkü bu defterlerden satın alırken içine koyulmas...

Impressive Errors El Yapımı Defter Incelemesi

Mart 06, 2016 Teknofil 7 Comments


Bu defter tam bir dolma kalem defteri. Paketini açmadan bile bunu size söyleyebilirim. Çünkü bu defterlerden satın alırken içine koyulmasını istediğiniz kağıdın gramajını seçebiliyorsunuz. -tabii kişiye özel yapımlar için.- Impressive Errors'ın  diğer ürünleri de farklı kağıt gramajlarına sahip ve hiç bir tasarımın bir ikincisi üretilmiyor. Aldığınız defter ile okulda birileriyle pişti olmanız imkansız mesela.

Pakette kapak tasarımının Ege Taşçıoğlu'ya ait olduğunu belirten bir künyede bulunuyor. Sadece paketine bakarak ne kadar emek harcandığını görebilirsiniz. Açalım bakalım bizi neler bekliyor paketin içinde.


Defterin kapalı hali bu. dikişlerin olduğu yeri fotoğraflamayı unutmuşum ama. dikildikten sonra iplikler mumlanmış ve diğer dikişlere yapıştırılmış. gerçekten kaliteli bir işçilik var. Öyle boş vakitlerimde defter yapayım denince olacağını sanmıyorum.


Bu fotoğrafta anlıyoruz ki bu, aslında ikiye bölünmüş bir sanat eseri. Altında ise tasarımcının adı ve tarihi yazılmış. İçi de bir o kadar muazzam bu defterin. Hemen yazı denemesine geçelim.


5 Farklı ıslaklıkta ve uçta kalemle dedim. Bunlar sırasıyla Sheaffer 440 Imperial, Lamy Safari, Pilot Kaküno, Scrikss 71 ve Altın yaldızlı mürekkeple kesik uçlu Pilot 78G. Hepsinin incelemesi blogta mevcut isimlerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.

  • 120 gr. kağıdı olunca şaşırılacak pek bir şey olmasada yinede Rhodialara, Fabrianolara, Tomoe Riverlara taş çıkaracak güzellikte kağıdı var.
  • Kuruma süresi oldukça iyi. Sayfanın ortasında yaptığım testte 3 saniye bekleyip elimi sürdüğüm yerlere bakabilirsiniz. ;(daha basit ve havalı olmaktan uzak bir tanım yapabilir miydim bilmiyorum :)) 


Velhasıl, Sayfayı çevirince de hiç bir sıkıntı olmadığını görüyorsunuz. Kırçıllanma, kanama, gölgelenme, arkadan gözükme vs. (bu terimlerin çoğu benzer anlama sahip zaten.) Hiçbiri bu defteri etkilemedi. Sadece sert kapak olmadığı için sert yazınca -ya da yumuşak zeminde yazınca - iz olabiliyor sonraki sayfa.

  • Zaten bu defterin tek bir kullanım amacı olacak değil her ne kadar bilgim dışında olsa da bu deftere kapağı kadar güzel eserler çizilebilir. Her sayfasına.
Defterleri bana gönderdiği için Doğa Hanım'a çok teşekkür ediyorum.
Satın almak veya üreticiye ulaşmak için Gittigidiyor'daki Atölyelerine bu linkten bakabilirsiniz.

Bu incelemeyi beğendiyseniz haftaya size bir sürprizim olacak.
Keyifli Günler! :) 

7 yorum:

  1. Merhaba,
    Nihayetinde istediğim dolma kaleme sahip odum. Sonrasında bir not defteri aldım ki sonuç hiç de istediğim gibi olmadı. Dolma kalem akıcı yazmıyor kağıda yazdıklarım sayfanın arkasına geçiyor. Kağıt kalitesi gramajı ve şıklık bakımından bir not defterini nereden almalıyım önerilerinizi yazarsanız sevinirim. safagurcan@gmail.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Safa,
      Bizim için önemli olan defterin içi. dışı sağlam olmasa da olabiliyor ama her ikisini de sağlayanlar yok değil. (Bu yazıda olduğu gibi) Başlangıçta belli markalardan sapmayarak hüsrana uğramadan yazı keyfine devam edebilirsin. Sana bir kaç model önereyim ama en keyiflisi de kırtasiyede keşfe çıkıp bu defter güzelmiş kağıt kalitesi nasıl acaba merakıyla alınıp kullanılan defterdir.
      Rhodia ve Clairefontaine markaların tüm ürünleri dolma kalemle yazmaya uygundur. Tüm D&Rlarda bulunuyor.
      Eğer büyükşehirlerden birinde değilsen KeskinColor'ın Myra modeli 120 grlık kağıdı bir kısmı dotted bir kısmı düz sayfaları ve yaprak sayısının fazla olması, lastiğinde kalem tutucu olması gibi güzel özellikler sebebiyle alınabilir.
      Yorum bıraktığın için teşekkürler :)

      Sil
  2. Merhaba bahsettiginiz defterden edinmek istiyorum nasil alabilirim acaba?verdiginiz gittigidiyor linki de buna bir cozum degil cunku:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Verdiğim link aslında sizin tek çareniz. Çünkü gittigidiyordan başka bir yerde satılmıyor. Diyorsanız ki oradan da ulaşamıyorum, o zaman bende bir irtibat numarası olması lazım. Bu şekilde kontakt kurabilirsiniz

      Sil
    2. Peki numarayi alabilir miyim acaba?

      Sil
  3. Malesef D&R'larda sözünü ettiğiniz Rhodia ve Clairefontaine marka defterlerden göremedim (Ankara). Bir de son yıllarda moda olan seralama ile defteri kaplamıyorlar mı? nerede kaldı kağıda parmaklarımızla dokunarak edindiğimiz o güzel his!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Görevlilere sordunuz mu? Bazen ürün sayısı azalınca başka standlara yerleştiriyorlar.

      Sil